RO Retele sociale acasa home email Facebook Flickr
  
line
Master
   Burse
   Scoala de Vara
   Testimonial

„Esti interesata sa urmezi cursurile acestui master? Tematica cursurilor este foarte interesanta, actualizata, cursurile se desfasoara intr-o maniera interactiva si informatiile sunt foarte practice. Profesorii sunt foarte pregatiti in acest domeniu, deschisi fata de studenti. Daca vrei sa te inscrii la acest master te felicit si ti-l recomand cu drag!”

Alexandra Dinica (lexxy_alexa@yahoo.com)
Profesori

Doru BuzduceaDoru Buzducea (n. 1972) - Coordonator al masterului. Profesor universitar si Prodecan al Facultatii. Director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale si Presedinte al Colegiului National al Asistentilor Sociali. Autor si coautor de carti, studii si articole de specialitate publicate in tara si strainatate pe teme legate de asistenta sociala, grupuri de risc, globalizare si psihologia pierderii. Programe de cercetare stiintifica din zona grupurilor de risc ridicat. Stagii de documentare in cateva tari europene. Coordonator al colectiei de Asistenta Sociala - Editura Polirom. Colaborari cu diverse institutii nationale si internationale.

 

Marian Preda

Marian Preda (n. 1963) - Decan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala. Absolvent de Master of Bussiness Administration si  conducator de doctorat in sociologie. Presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice. Director al Centrului de Cercetari in Resurse Umane, Management si Marketing. Burse si stagii de documentare la universitati prestigioase din strainatate. A coordonat cercetari axate pe grupuri de risc. Autor de carti, studii si articole de specialitate. Preda cursuri de politici sociale si comportament organizational. Director al Revistei Sociologie Romaneasca.

 

Adrian DanAdrian Dan (n. 1972) - Expert in locuire. A lucrat ca cercetator la Institutul pentru Cercetarea Calitatii Vietii (1995-2008). Preda diagnoza si solutionarea problemelor sociale, politici sociale, elaborarea proiectelor de cercetare. Conferentiar universitar si Director al Departamentului de Asistenta Sociala din cadrul Facultatii. Stagii de documentare in strainatate. Numeroase participari la conferinte de specialitate la nivel international. Autor de carti si studii in domeniul politicilor sociale. Coordonare de granturi de cercetare in domeniul locuirii si al persoanelor fara adapost.

 

Ana RadulescuAna Radulescu (n. 1972) - Specialist in asistenta sociala. Secretar European al Federatiei Internationale a Asistentilor Sociali (2002-2006). Conferentiar universitar doctor, preda cursuri in domeniile: abuz si violenta domestica, management de caz in asistenta sociala si teorii ale administratiei publice. Participa ca lector sau moderator la conferintele europene si globale in asistenta sociala. Proiecte de cercetare in domeniul violentei domestice.

 

Liviu Chelcea (n. 1974) - Doctor in antropologie la Universitatea din Michigan, bursier al Colegiului Noua Europa, Director al Centrului de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii. Burse de cercetare la Ford Foundation, National Sceince Foundation, Wenner - Gren Foundation etc. A publicat carti, studii si articole cotate ISI pe teme de sociologie si antropologie. Profesor universitar doctor si Directorul Departamentului de Sociologie din cadrul Facultatii. Director de granturi si proiecte de cercetare. 

 

Gabriel Jderu (n. 1974) - Conferentiar universitar, specialist in psihologie sociala, sociologia corpului, sociologia emotiilor, marketing si comunicare. Preocupari legate de sociologia tatuajelor, sociologia motociclismului si dramaturgie sociala. Bursier al programului Socrates. Membru fondator al Clubului de Psihosociologie din cadrul Facultatii. Autor si coautor de carti si studii de specialitate. Membru al mai multor echipe de cercetare pe teme legate de excludere sociala, sanatatea reproducerii, violenta in societate, consum de droguri.

 

Florin Lazar (n. 1975) - Specialist in asistenta sociala, studii doctorale in politici sociale comparate. Experienta in scrierea și coordonarea de proiecte sociale. Participare la programe de cercetare din zona grupurilor vulnerabile: consumatori de droguri, persoane care traiesc cu HIV/SIDA, copiii strazii, copii cu dizabilitati, copii adoptati. Preda politici sociale, introducere in asistenta sociala, asistenta sociala a persoanelor cu risc epidemiologic ridicat si cercetare sociala avansata. Cursuri de specializare in analiza cantitativa (R) si calitativa (NVivo) de date si evaluarea de programe adresate grupurilor vulnerabile. A publicat carti, articole și numeroase rapoarte de cercetare axate pe grupuri de risc ridicat.

 

Smaranda Witec

Smaranda Witec (n.1977) - Specialist in asistenta sociala. Preda deontologie si asistenta sociala a refugiatilor. Membru activ al Colegiului National al Asistentilor Sociali. Consultant in diverse programe internationale. Preocupari legate de formarea competentelor in asistenta sociala. A publicat studii si articole in asistenta sociala. Colaborari cu UNHCR, UNICEF, Menedek Association for Migrants. Lector Scoala de Vara in Asistenta Refugiatilor. 

 

Ioan DurnescuIoan Durnescu (n. 1975) - Expert international in probatiune si penitenciare. Moderator la numeroase conferinte internationale. A lucrat in cadrul Directiei Generale a Penitenciarelor si in Ministerul Justitiei, Directia de Probatiune. Este autor si coautor de carti, studii si volume colective in domeniul probatiunii si al asistentei sociale in penitenciar. Preda cursuri de asistenta sociala in penitenciar, tehnici de lucru cu infractorii, sisteme de probatiune. Director al European Journal of Probation..

 

Marian UrsanMarian Ursan (n. 1979) - Expert UNODC (Biroul Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate). Activist in domeniul HIV/SIDA recunoscut la nivel national si regional. A initiat si dezvoltat programe de Harm Reduction in randul persoanelor implicate in sexul comercial si a celor care consuma droguri injectabile. Consultant pentru ANP, Politia Capitalei, UNDP, UNAIDS si Open Society Institute. Absolvent al masterului Managementul Serviciilor de Sanatate si Sociale, precum si al Scolii Doctorale de Sociologie din cadrul Facultatii.  

 

Theodora EneTheodora Ene (n. 1970) - Specialist in asistenta sociala, studii doctorale in cultura corporatista. Participari la conferinte internationale. Experienta de formator si consultant in managementul resurselor umane. Traducator de carti si studii de specialitate. Preda managementul serviciilor sociale, managementul resurselor umane, evaluarea programelor sociale, managementul voluntarilor si responsabilitate sociala corporatista.  

 

George-Mircea Botescu

George-Mircea Botescu (n.1954) - Conferentiar universitar, doctor in sociologie, general de brigada [rez.] Specialist in combaterea criminalitatii organizate, anti-terorism si managementul riscului. A lucrat in IGPR, MAI, SRI si SIE. Absolvent al Colegiului National de Aparare. Specializari in tara si strainatate in prevenirea si controlul criminalitatii, terorism, managementul crizelor (Colegiul Galileia, Institutul Yad Vashem, Universitatea Politehnica din Cambridge, Institutul de Victimologie din Tillburg, etc). Raportor si coorganizator al mai multor reuniuni de specialitate. Cercetator la Institutul European pentru Managementul Riscului. 

 

Gelu Duminica (n.1977) - Este doctor in sociologie. Experienta semnificativa in dezvoltarea de programe de initiere si formare (in mediul non-formal) in domenii precum dezvoltarea comunitara, comunicare, instrumente financiar-europene, management si scriere de proiect. Expertiza in dezvoltarea si implementarea unor proiecte si politici publice care vizeaza dezvoltarea socio-economica a romilor, atat la nivel national cat si la nivel european. A facut parte din diverse echipe de cercetare  fiind (co)autor a numeroase rapoarte si studii relevante pentru domeniu. Preocupari legate de societatea civila, politici de dezvoltare a grupurilor vulnerabile, nondiscriminare si politici social europene.

 

Monica AlexandruMonica Alexandru (n. 1971) - Specialist in asistenta sociala. Studii postuniversitare in domeniul crima organizata, criminalitate transfrontaliera si stabilitate regionala. Doctor in sociologie. Autor de carti si articole de specialitate. Participari la cercetari in servicii sociale, criminalitatea asociata drogurilor, etc. Formator in profesiuni sociale. Preda reteaua de asistenta sociala, legislatie in asistenta sociala si traficul de fiinte umane. Coordoneaza practica studentilor in asistenta sociala.

 

Valeriu FartalaValeriu Fartala (n. 1969) - Jurist, doctor in sociologie, specialist in drept privat. Lector universitar, preda drept in asistenta sociala, legislatia familiei si a copilului, dreptul administratiei publice si al securitatii sociale, probatiunea in Romania, politici privind sistemul sanctionator penal. Membru fondator al Centrului pentru Politici privind Securitatea Regionala, Prevenirea si Combaterea Drogurilor si Criminalitatii.

 

Mihaela CozarescuMihaela Cozarescu (n. 1956) - Psiholog, doctor in sociologie, lector universitar. Stagii de documentare in servicii sociale la prestigioase institutii europene. Director de programe sociale la Fundatia Pestalozzi. Participari la conferinte interntionale pe teme de asistenta sociala, protectia copilului si educatie interculturala. Autor de carti si studii de specialitate. 

 

Aurelia CurajAurelia Curaj (n. 1958) - Medic, doctor in gerontologie sociala, lector universitar. Diverse stagii de pregatire in Olanda, SUA, Malta, Belgia, Scotia. Director executiv al Centrului de Politici pentru Varsta a Treia. Membru al Societatii Romane de Geriatrie. Participare in diverse proiecte europene privind problematica sociala a varstnicilor. Director al Fundatiei Geron. • 07.07.2020 <br /> Admitere 2020 ...
 • 18.06.2019 <br /> Admitere Master 2019 ...
 • 18.06.2019 <br /> Scoala de Vara 2019 ...
 • 06.06.2018 <br /> Scoala de Vara 2018 ...
 • 06.06.2018 <br /> Admitere Master 2018 ...
 • 14.12.2014 <br /> Sarbatorile sunt Pentru Toti - 2014 ...
 • 29.11.2014 <br /> Campania Credem in Solidaritate ...
 • 20.06.2014 <br /> Admitere 2014 ...
 • 06.05.2014 <br /> Scoala de Vara 2014 ...
 • 06.05.2014 <br /> Scoala de Vara 2013 ...
 • 18.12.2013 <br /> O masa calda pentru Sarbatori reci ...
 • 16.12.2013 <br /> SEXUL COMERCIAL, ABUZURI VERSUS DREPTURI ...
 • 31.07.2012 <br /> Scoala de Vara 2012 ...
 • 31.07.2012 <br /> Admitere 2012 ...
 • 23.11.2011 <br /> Camerele de Injectare - Se pot salva astfel vietile consumatorilor de drogu ...
 • 07.11.2011 <br /> Roma Harm Reduction Scholarship Program 2011 ...
 • 08.09.2011 <br /> Mai multe locuri finanţate de la bugetul de stat ...
 • 01.09.2011 <br /> 1 Septembrie 2011 - Incep inscrierile pentru Masterul Grupuri de Risc ş ...
line
UNODC   CNCD     OSI    RHRN    CARUSEL     ERSTE
line
Acasa    Master    Burse    Scoala de Vara    Proiecte    Parteneri    Contact   
Site dezvoltat cu asistenta tehnica si financiara din partea United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC)
Copywrite @2011
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala